Rokavlon.com No2
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Rokavlon.com No2

Αθλητικό & Χρηματιστηριακό καφενείο - www.xbet.forumgreek.com - www.xbet.forumotion.com
 
ΦόρουμΦόρουμ  PortalPortal  PublicationsPublications  Σύνδεση  ΕγγραφήΕγγραφή  Latest imagesLatest images  Όροι Εγγραφής Όροι Εγγραφής  xbet-YouTubexbet-YouTube  ΚαιρόςΚαιρός  Στοίχημα Στοίχημα  

 

 Υπόγειες συμφωνίες

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
xbet

xbet


Registration date : 13/01/2008

Υπόγειες συμφωνίες Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Υπόγειες συμφωνίες   Υπόγειες συμφωνίες EmptyΚυρ 8 Μάης 2011 - 14:11

Υπόγειες συμφωνίες
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ «E» 7/5

Πλήγμα, και μάλιστα σοβαρότατο, υπέστη η αξιοπιστία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από την προβολή στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, η οποία συγκεντρώνει εκατομμύρια τηλεθεατές, ενός τμήματος ντοκιμαντέρ για τον Ντομινίκ Στρος - Καν. Εκεί ο διευθυντής του ΔΝΤ δηλώνει για το θέμα του Μνημονίου: «Δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στον λαό»! Και προσθέτει: «Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχε πάρει τηλέφωνο Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2009 λέγοντάς μου ότι χρειάζονται βοήθεια». «Επί μήνες», λοιπόν, η κυβέρνηση Παπανδρέου δούλευε «υπόγεια» με το ΔΝΤ για την κατάρτιση του μνημονίου, λέει ο Στρος - Καν.

Ο πρωθυπουργός έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό εκείνη την εποχή, αν δεχθούμε ότι ο διευθυντής του ΔΝΤ λέει την αλήθεια στο ντοκιμαντέρ. Εντελώς άλλα πράγματα έλεγε π.χ. ο Γιώργος Παπανδρέου στις 11 Δεκεμβρίου 2009, σε συνέντευξη που είχε δώσει στις Βρυξέλλες, αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. «Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο ΔΝΤ δεν υπάρχουν», διαβεβαίωνε κατηγορηματικά.

Καταπέλτης ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη εκείνη εναντίον όσων πρότειναν περικοπή μισθών και συντάξεων: «Ναι, σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά, όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη και στον συνταξιούχο και στον μισθωτό... Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία 5-6 χρόνια, ο μισθωτός έφταιγε που φτάσαμε σε έλλειμμα 13%;. Το να κόψεις σήμερα τον μισθό ή τη σύνταξη δεν δημιουργεί βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία. Δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Το τονίζω αυτό. Να φύγουμε απ' αυτή την ιδεοληψία!» υπογράμμιζε.

Οι δηλώσεις Στρος - Καν αποδεικνύουν ότι είχε δίκιο ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος ακριβώς τέτοιες μέρες πέρυσι, μόλις είχε περάσει το μνημόνιο από το υπουργικό συμβούλιο, είχε δηλώσει με ειλικρίνεια σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ: «Οταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ... Το ΔΝΤ, πρώτη και μόνη επιλογή που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 (σ.σ. οι βουλευτικές εκλογές που έφεραν θριαμβευτικά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είχαν γίνει στις 4 Οκτωβρίου 2009) και μετά...».

Από την επομένη των εκλογών λοιπόν, διαβεβαιώνει ο Φ. Σαχινίδης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε την άποψη ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν η μόνη λύση. Ακριβώς αυτή τη γραμμή υλοποίησε, όπως αποκαλύπτει ο Στρος - Καν, όταν επιβεβαιώνει ότι «από την αρχή», από τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2009, του τηλεφωνούσε ο πρωθυπουργός και το ΔΝΤ «δούλευε υπόγεια» με τις ελληνικές αρχές για το μνημόνιο. Αλλο πράγμα να το κρύβει αυτό ο Γ. Παπανδρέου και άλλο να διαβεβαιώνει στις 11 Δεκεμβρίου ότι «δεν υπάρχουν τα σενάρια προσφυγής μας στο ΔΝΤ». Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δύο.

Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ήταν λοιπόν εξαρχής το μνημόνιο με το ΔΝΤ, πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού και του στενού οικονομικού του επιτελείου. Αυτό είναι το ουσιαστικό πολιτικό συμπέρασμα από τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος - Καν. Το αν ο πρωθυπουργός ήταν ανειλικρινής απέναντι στον ελληνικό λαό σε κάποια φάση και άλλα έλεγε και τα αντίθετα έκανε έχει φυσικά την αυτοτελή σημασία του, αλλά είναι δευτερεύον θέμα. Η πολιτική ενός ηγέτη είναι αυτό που έχει την πρωταρχική σημασία.

Το μνημόνιο απέτυχε όμως παταγωδώς σε όλους τους τομείς. Δεν είναι μόνο ότι σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής που απορρέει από την εφαρμογή του. Είναι και ότι η συντριπτική πλέον πλειοψηφία των ξένων παραγόντων και αναλυτών εκτιμούν ότι δεν θα αποτρέψει τελικά ούτε καν τη χρεοκοπία της χώρας μας - κι αυτό παρά τις πρωτοφανείς και βαθύτατα άδικες από κοινωνική σκοπιά θυσίες του λαού μας.

«Αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει ελληνική χρεοκοπία» έγραφαν προχθές οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και πρόσθεταν: «Η Ευρώπη θέλει να την καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2013... Φαίνεται όμως όλο και λιγότερο πιθανό ότι θα μπορέσει να καθυστερήσει τόσο πολύ το αναπότρεπτο».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=63019058
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://xbet.forumotion.com
xbet

xbet


Registration date : 13/01/2008

Υπόγειες συμφωνίες Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Εκρηξη Λοβέρδου για διγλωσσία και καθυστερήσεις   Υπόγειες συμφωνίες EmptyΔευ 9 Μάης 2011 - 18:43

Εκρηξη Λοβέρδου για διγλωσσία και καθυστερήσεις
Ζήτησε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο να υπογραφεί από όλους τους υπουργούς και να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή

Επιφυλάξεις για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενώ η επικαιροποιημένη εκδοχή του Μνημονίου θα πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι μόνο από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στο εξής, τόνισε, πρέπει να εγκρίνονται τα κείμενα για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό διάσωσης από αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής.

Τη δήλωση-βόμβα έκανε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζοντας: «δεν έχω θέση σε νεφελώδεις τακτικές».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα κείμενα, ό,τι απορρέει δηλαδή από την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ και το μνημόνιο, πρέπει να υπογράφονται από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου και να εγκρίνονται από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή. «Πρέπει να υπάρχει ενότητα», τόνισε ο υπουργός, και «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί» όπως είπε, σχολιάζοντας και τη διαφοροποίηση υπουργών εντός της κυβέρνησης.

«Δίνουμε έναν πόλεμο σε καιρό ειρήνης, οι ημέρες που περνάμε είναι κρίσιμες» είπε ο κ. Λοβέρδος. «Πρέπει να άρουμε αμέσως τις λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός συνόρων και να συνειδητοποιήσουμε εντός συνόρων ότι ο αγώνας είναι μπροστά. Πρέπει να πολεμήσουμε ομόφωνοι, ορκισμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι. Ενοχικές τάσεις και αμφισημίες δεν χωράνε», σημείωσε.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «για να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα, πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου να ψηφιστεί μέσα από μία δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και που για την ψήφισή του, όμως, θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία.

»Τα 3/5 ή τα 2/3 της Βουλής, μπορούν να αποτελέσουν όχι βέβαια τη συνταγματική, η οποία είναι δεδομένη, αλλά τη διερυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις, δήλωσε - διαβάζοντας και έχοντας για πρώτη φορά γραπτό κείμενο για να μοιράσει στους εκπροσώπους του Τύπου - ότι στις παρούσες συνθήκες και αν δεν τηρηθεί αυτός ο όρος ο ίδιος «δεν έχει θέση σε νεφελώδεις τακτικές», σημειώνοντας ότι «βρίσκεται πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Σε τρία σημεία εντόπισε ο κ. Λοβέδρος την κριτική του στις αστοχίες και τις αδυναμίες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάγκη να προχωρήσουν τώρα οι αποκρατικοποιήσεις.

- «Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος», επισήμανε, «οφείλουμε με τις πολιτικές μας να καλύψουμε τα ελλείμματα που εμφανίζονται ήδη στην εκτέλεση του προυπολογισμού του 2011, ακόμη και με ορισμένες οριζόντιες πολιτικές».

- Θα κάνουμε, πρόσθεσε, «ό,τι χρειαστεί η χώρα και οι πολίτες της, προφανώς και δεν εννοώ να θιγούν οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι, αλλά πέρα αυτών δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί κανείς»!

- Το τρίτο σημείο της κριτικής του αφορούσε τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, για τις οποίες επικαλέστηκε την αναφορά του στο υπουργικό συμβούλιο της 15ης Απριλίου οτι «οι προσλήψεις στο δημόσια από μία προς πέντε πρέπει να γίνουν μηδέν προς πέντε, να σταματήσει, δηλαδή, κάθε νέα πρόσληψη με ελάχιστες, αναγκαίες εξαιρέσεις».
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=399770&h1=true
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://xbet.forumotion.com
 
Υπόγειες συμφωνίες
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Rokavlon.com No2 :: φόρουμ ανοικτό :: Επικαιρότητα :: Πολτική συζήτηση-
Μετάβαση σε: