Rokavlon.com No2
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Rokavlon.com No2

Αθλητικό & Χρηματιστηριακό καφενείο - www.xbet.forumgreek.com - www.xbet.forumotion.com
 
ΦόρουμΦόρουμ  PortalPortal  PublicationsPublications  Σύνδεση  ΕγγραφήΕγγραφή  Latest imagesLatest images  Όροι Εγγραφής Όροι Εγγραφής  xbet-YouTubexbet-YouTube  ΚαιρόςΚαιρός  Στοίχημα Στοίχημα  

 

 Κίνα

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
xbet

xbet


Registration date : 13/01/2008

Κίνα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Κίνα   Κίνα EmptyΣαβ 28 Δεκ 2013 - 19:11

Μαζικές παραιτήσεις μετά από σκάνδαλο διαφθοράς στην Κίνα

Περισσότερα από 500 μέλη της δημοτικής συνέλευσης μιας κινεζικής πόλη παραιτήθηκαν μετά την αποκάλυψη ενός σκανδάλου δωροδοκιών και εκλογικής νοθείας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι 512 αυτοί αξιωματούχοι παραιτήθηκαν αφού αποδέχθηκαν δωροδοκίες από 56 μέλη της επαρχιακής συνέλευσης για να τα εκλέξουν στις θέσεις τους, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Τα εν λόγω 56 μέλη της επαρχιακής συνέλευσης της κεντρικής επαρχίας Χουνάν επαύθησαν.

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχει δηλώσει πως θα καταπολεμήσει τη διαφθορά, προειδοποιώντας ότι το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει την εξουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Τα μέλη της δημοτικής συνέλευσης έχουν την εξουσία να διορίζουν εκπροσώπους στο τοπικό Λαϊκό Κογκρέσο, την επαρχιακή συνέλευση (κοινοβούλιο) που επικυρώνει τις αποφάσεις.

Οι τοπικές αρχές έπαυσαν 56 αντιπροσώπους από τους 763 του Λαϊκού Κογκρέσου της Χουνάν επειδή «εξελέγησαν με δωροδοκία», γνωστοποίησε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μέσω του λογαριασμού του στο κινεζικό Twitter.

Μια πρώτη έρευνα αποκάλυψε πως 110 εκατ. γουάν (13 εκατ. ευρώ) διατέθηκαν για να δωροδοκηθούν τα μέλη της δημοτικής συνέλευσης και προσωπικό της πόλης Χενγκγιάνγκ, της δεύτερης μεγαλύτερης της επαρχίας Χουνάν, μετέδωσε το Νέα Κίνα επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης της Χουνάν.

"Ο αριθμός των ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των εκλογών στη Χενγκγιάνγκ είναι μεγάλος, η ποσότητα των χρημάτων είναι μεγάλη, η υπόθεση είναι σοβαρή και η επίδρασή της νοσηρή· πρόκειται για μια σοβαρή πρόκληση για το σύστημά μας των Λαϊκών Κογκρέσων», μετέδωσε το Νέα Κίνα. «Πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και σύμφωνα με το νόμο».

Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο είναι το κοινοβούλιο της Κίνας. Επαρχίες, πόλεις, κομητείες και άλλες διοικητικές περιφέρειες έχουν καθεμιά το δικό τους Λαϊκό Κογκρέσο, το οποίο συνήθως επισφραγίζει τις κομματικές αποφάσεις μάλλον, παρά λειτουργεί ως φόρουμ συζήτησης ή διαμόρφωσης πολιτικής.

Ο ανταγωνισμός, αν και περιορισμένος, για να γίνει κανείς μέλος του Κογκρέσου σε ορισμένες περιφέρειες έχει ανοιξει την πόρτα της διαφθοράς, καθώς η συμμετοχή σε τέτοια σώματα προσφέρει ευκαιρίες άσκησης επιρροης σε αποφάσεις που συνδέονται με επιχειρηματικά συμβόλαια και προαγωγές.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/12/2013_533983
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://xbet.forumotion.com
xbet

xbet


Registration date : 13/01/2008

Κίνα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Το κινεζικό κραχ τρομάζει περισσότερο από το ελληνικό δράμα   Κίνα EmptyΤετ 8 Ιουλ 2015 - 14:55

Το κινεζικό κραχ τρομάζει περισσότερο από το ελληνικό δράμα
08.07.2015
Το «ξεπούλημα» των μετοχών ταράζει τις αγορές - Το χρηματιστήριο έχει χάσει το 30% της αξίας του σε έναν μήνα - Περιορισμένες οι συνέπειες από την κρίση στην Ελλάδα

Μπορεί τα μάτια όλου του κόσμου να βρίσκονται στραμμένα στο «ελληνικό δράμα», οι αγορές ωστόσο εστιάζουν και στο χρηματιστήριο της Κίνας, το οποίο παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης, καθώς έχει χάσει το 30% της αξίας του τον τελευταίο μήνα, με την κεφαλαιοποίηση των μετοχών να χάνει περίπου 2,5 τρισ. δολάρια.

Η απειλή για την παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε, όπως αναφέρθηκε, να είναι πολύ μεγαλύτερη από την κατάσταση της οικονομίας της Κίνας απ' ό,τι μιας προβληματικής οικονομίας στην άκρη της Μεσογείου, ακόμη και αν εκεί βρίσκεται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού.

Η μετάδοση της κρίσης από τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει περιορισμένη, εκτιμά χαρακτηριστικά η Barclays, εστιάζοντας στις εξελίξεις στην Κίνα, καθώς η ραγδαία πτώση των κινεζικών χρηματιστηριακών αγορών αναμένεται να τροφοδοτήσει περαιτέρω ανησυχίες για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας. Αν ενισχυθεί η άποψη στις αγορές ότι οι κινεζικές Αρχές χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης, αυτό θα μπορούσε να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για περιουσιακά στοιχεία στις αναδυόμενες αγορές, ιδιαίτερα για εκείνα που συνδέονται με την πορεία της ζήτησης στην Κίνα π.χ. μέσω εμπορευμάτων, αναφέρει.

15% των νοικοκυριών επενδύει στο χρηματιστήριο
Με την αξία της ελεύθερης διασποράς των κινεζικών μετοχών (free-float) να κυμαίνεται πάντως μόλις στο 30% του ΑΕΠ της χώρας, όταν σε αρκετές ανεπτυγμένες αγορές ξεπερνά το 100%, καθώς οι Κινέζοι ανακάλυψαν τις μετοχές αφού το 15% των νοικοκυριών βρέθηκε πλέον να επενδύει στο χρηματιστήριο, οι αξίες εκτινάχθηκαν. Στα μέσα Ιουνίου ο Shanghai Composite είχε αναρριχηθεί στο υψηλό επτά ετών των 5.178,19 μονάδων, με «άλμα» 162% από το χαμηλό του 2014, ενώ οι μετοχές στο Shenzhen έχουν κάνει άλμα 131% τους τελευταίους 12 μήνες. Μπορεί ακόμη και μετά την πτώση τους οι κινεζικές μετοχές να βρίσκονται υψηλότερα κατά 80% τον τελευταίο χρόνο, εν τούτοις η κινεζική ηγεσία δείχνει να έχει θορυβηθεί ιδιαίτερα από το selloff των μετοχών.

Για ορισμένους αναλυτές οι μετοχές στην Κίνα είχαν όλα εκείνα τα στοιχεία της φούσκας, με ορισμένους αναλυτές να βρίσκουν μάλιστα στοιχεία που μοιάζουν με εκείνα της κατάρρευσης της Wall Street το 1929, η οποία οδήγησε στη Μεγάλη Υφεση των ΗΠΑ. Και η κινεζική κυβέρνηση δείχνει να χρησιμοποιεί εξάλλου τις ίδιες τακτικές για να στηρίξει την αγορά, καθώς η Κεντρική Τράπεζα υιοθετεί σιγά σιγά τον ρόλο του ύστατου δανειστή, τυπώνοντας χρήμα για αγορά μετοχών ώστε να αυξηθούν οι τιμές των μετοχών. Προσφάτως η Κίνα μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μ.β., το βασικό επιτόκιο στο 4,85%, την ώρα που το επιτόκιο καταθέσεων βρίσκεται στο 2%, ενώ μείωσε και το απαιτούμενο ελάχιστο όριο τήρησης αποθεματικών για ορισμένες τράπεζες. Ρίχνοντας το κόστος δανεισμού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έστειλε μήνυμα στους traders να συνεχίσουν να αγοράζουν, λένε αναλυτές της αγοράς.

Παράλληλα η Κεντρική Τράπεζα δεσμεύθηκε να παράσχει χρηματοδότηση για τη στήριξη της αγοράς μετοχών μέσω δανεισμού (margin), ενώ το Πεκίνο ανέστειλε τις αρχικές δημόσιες εγγραφές συστήνοντας επίσης ένα ταμείο σταθεροποίησης αγοράς με στόχο την ώθηση των μετοχών.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) θα διοχετεύσει ρευστότητα στη χρηματιστηριακή China Securities Finance Corp., η οποία ανήκει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας (China Securities Regulatory Commission - CRSC). Στη συνέχεια τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν από τη χρηματιστηριακή ώστε να επεκταθούν οι δραστηριότητές της στη χρηματοδότηση αγορών μετοχών από επενδυτές. Τα κεφάλαια της China Securities Finance θα υπερτετραπλασιαστούν, στα 100 δισ. γουάν από 24 δισ. γουάν σήμερα. Την ίδια στιγμή θυγατρική του κρατικού ταμείου - sovereign wealth fund της Κίνας, η Central Huijin, προχώρησε σε αγορές ETFs, κάτι που εκλαμβάνεται ως ένα ακόμη μέτρο με στόχο τη σταθεροποίηση των μετοχών.

Δημοσιονομική χαλάρωση
Αναλυτές της αγοράς ανέφεραν ότι το Πεκίνο χαλαρώνει μεταξύ άλλων και τη δημοσιονομική πολιτική του για να αποτραπεί μια ανώμαλη προσγείωση. Διπλασίασε το μέγεθος ενός προγράμματος ανταλλαγής χρέους, προσφέροντας στις τοπικές κυβερνήσεις φθηνότερη χρηματοδότηση για να τις ανακουφίσει από μια πιστωτική κρίση. Ευελπιστεί επίσης ότι η ώθηση των μετοχών θα βοηθήσει τις εταιρείες να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να πληρώσουν το χρέος τους, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα. Τα νοικοκυριά της χώρας των 1,3 δισ. ανθρώπων διαθέτουν αποταμιεύσεις 21 τρισ. δολαρίων, με αποτέλεσμα αν ένα μέρος αυτών των χρημάτων διοχετευθεί σε μετοχές να ξεκινήσει ένας ενάρετος κύκλος, καθώς μεγαλύτερος πλούτος και αυξημένη κατανάλωση θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη πάνω από 8%. Τέλος σημειώνεται ότι η MSCI διέψευσε τις ελπίδες των Αρχών του Πεκίνου για ένταξη των μετοχών που διακινούνται στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σενζέν (τις λεγόμενες μετοχές τύπου Α) στους βασικούς δείκτες αναφοράς της, κίνηση που θα οδηγούσε αυτομάτως σε αυξημένες εισροές ξένων κεφαλαίων, οι οποίες θα άμβλυναν τις πιέσεις που δέχεται η οικονομία. http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=720379
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://xbet.forumotion.com
 
Κίνα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Rokavlon.com No2 :: φόρουμ ανοικτό :: Επικαιρότητα :: international-
Μετάβαση σε: